Hematit

Barva: srebrno siva;
Čakre: kronska čakra;
Horoskop: ovenvodnar;
Element: zemlja, ogenj;
HematitHematit pomaga absorbirati negativno energijo v času, ko smo pod stresom in v skrbeh. Je močan kamen zaščite in je super za pomoč, ki jo potrebujemo, da ostanemo prizemljeni v vsaki situaciji.
Hematit nam pomaga pri delu z korensko čakro. Pomaga preoblikovati negativno energijo v bolj pozitivne vibracije.
S pomočjo hematita lažje najdemo lastne edinstvene darove in sprostimo omejitve, ki smo si jih postavili sami.
Hematit pripomore pri vključitvi višje duhovne energije v naš fizični obstoj. Uporabljamo ga tudi, ko potrebujemo ravnovesje ali pa imamo težave s fokusiranjem energije.
Koristen je tudi, ko potrebujemo več samozavesti. Kakor tudi za zaščito pred stresom in elektromagnetnim smogom - EMS. Je močan kamen, ki pomaga razstrupljati in je zelo koristen za jetra in kri.
Krepi našo povezavo z zemljo, zaradi česar se počutimo varno. To nas navdaja z pogumom, močjo, vzdržljivostjo in vitalnostjo. Je kamen za um, saj spodbuja koncentracijo in osredotočenost ter izboljšanje spomina. 
Hematit uravnoveša meridiane v telesu in zagotavlja ravnotežje med eteričnim in fizičnim telesom. Osredotoča se na energije in čustva za ravnovesje med telesom, umom in duhom. Raztaplja negativne energije in preprečuje vpijanje negativne energije drugih. 
Hematit je močan pri podpori, ko se počutimo plahe. Pomaga tudi pri premagovanju odvisnosti (prenajedanje, kajenje...). Hematit obnavlja, krepi in uravnava prekrvavitev, zato je dobra pomoč pri anemiji. Podpira ledvice in obnavlja tkivo. Pospešuje vpijanje železa in nastajanje rdečih krvnih celic. Je tudi dobra pomoč pri krčih v nogah, stanju živčne napetosti, tesnobi, strahu, zaskrbljenosti in nespečnosti. Pomaga tudi pri težavah z hrbtenico ter pri zlomih.

Opozorilo Hematit lahko vsebuje majhen magnetni naboj. V kolikor imate srčni spodbujevalnik , se posvetujte z zdravnikom, preden ga začnete uporabljati!

Poglej vse izdelke v kategoriji Hematit