Kalcedon

Barva: modra, roza, rdeča, bela;
Čakre: sončni pletež;
Horoskoprakstrelec;    


Kalcedon je znan kot kamen javnih govorcev. Spodbuja razmišljanje in meditacijo. Če ga imate ob sebi pomaga pri premagovanju treme in strahu pred javnim nastopanjem. Pomaga nam zadržati besede za katere nam bi bilo žal, če bi jih izrekli.
Kalcedon vpija negativno energijo in nas tako ščiti. Spodbuja bratstvo in dobro voljo. Odpira um za nove ideje in nam daje občutek dobronamernosti in velikodušnosti.
Kalcedon velja za sveti kamen, ki se uporablja za spodbujanje stabilnosti misli pri meditaciji. Poznan je tudi kot kamen miru, saj spodbuja tišino in mir. Prav tako nas ščiti pri vsakodnevni vožnji na delo, kot tudi pri napornih potovanjih, še posebej, če so z nami otroci.
Kalcedon spodbuja pretok tekočin v telesu, zmanjšuje edem. Pomaga pri občutljivosti na vremenske spremembe in stimulira proizvodnjo mleka pri doječih materah. Pomaga ublažiti alergije, seneni nahod in druge težave z dihali.
Kalcedon pomaga, če dvomimo vase in prinaša notranji mir, lažje se osredotočimo na sedanjost. Prav tako deluje pomirjajoče pri napadih nerazumne jeze, strahu, paniki in tesnobi. Kalcedon so v antiki uporabljali pomorščaki kot amulet za zaščito pred utopitvijo.

Poglej vse izdelke v kategoriji Kalcedon